Daruri pentru persoanele defavorizate din comuna Brădeni, județul Sibiu

912

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială și Asociația „Humanitare Hilfe” din cadrul Crucii Roșii Bavaria, filiala Neuburg-Schrobenhausen, Germania, au oferit recent ajutoare persoanelor devaforizate din satele Brădeni și Țeline, comuna Brădeni, județul Sibiu.

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a fost reprezentat de inspectorul social, pr. Tiberiu Kiss și referentul Ioan Miu, iar asociația germană a fost reprezentată de Rodica Leporda. Alături de cei cele două instituții a fost și Primăria Brădeni, reprezentată de primarul Liviu Modoi.

Grupul țintă al activității filantropice au fost format din preșcolarii și elevii din satele menționate, persoanele de etnie rromă, persoanele defavorizate social și cele cu dizabilități. Aceștia au primit peste 2000 de produse alimentare, dulciuri și sucuri, 300 de geci noi de toamnă-iarnă, diverse jucării, peste 3000 de kilograme de haine second-hand, precum și aparatură tehnico-medicală pentru persoanele cu dizabilități. Pe lângă darurile primite, persoanele cu neputințe trupești au primit asistență religioasă din partea preotului Tiberiu Kiss.

„Localitățile de pe Valea Hârtibaciului se află de mult timp în atenţia Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Am fost prezenți astăzi în localitățile Brădeni și Țeline unde am adus și noi o picătură de dragoste frățească semenilor noștri, greu încercați de problemele vieții acesteia. Am transmis întregii comunități binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, iar pe cei bolnavi i-am încurajat să aibă credinţă puternică în ajutorul pe care Dumnezeu îl oferă oamenilor încercaţi de astfel de neputinţe. Ne bucurăm de o foarte bună colaborare și cu domnul primar Liviu Modoi, căruia îi cunoaștem calitățile și abilitățile în ceea ce privește activitatea socială”, ne-a spus pr. Tiberius Kiss.

Provocări sociale

Ajutoarele oferite de instituțiile amintite au fost mai mult decât binevenite în comunitățile din cele două sate sibiene, unde se încearcă de mai mult timp găsirea unor soluții pentru rezolvarea problemelor de ordin social.

„Mulțumim Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, Crucii Rosii Bavareze, filiala Neuburg-Schrobenhausen, pentru implicarea în această activitate socială prin care au fost vizați copii, familiile cu mulți copii, dar și persoanele cu handicap din localitățile Brădeni și Țeline. Populația comunei este în general săracă și problemele sociale pe care le întâmpinăm sunt multiple. Ne-am bucurat cu toții de la mic la mare de acestă binecuvântată zi a samarineanului milostiv”, ne-a spus primarul Liviu Modoi.

Asociația „Humanitare Hilfe” din cadrul Crucii Roșii Bavaria, filiala Neuburg-Schrobenhausen, Germania, desfășoară activități în România încă din anul 1990. În Sibiu, asociația este prezentă din anul 2007 și are o colaborare cu Forumul German. În cadrul activității din comuna Brădeni, reprezentanta asociației, medicul Rodica Leporda,  a  vizitat mai multe persoane cu dizabilități cărora li se va oferi în viitorul apropiat alte aparate medicale, îmbrăcăminte și alimente.