Daruri pentru persoanele defavorizate din Sibiu

1440

 

 

Departamentul de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului a oferit astăzi, 18 februarie, pachete cu alimente şi îmbrăcăminte mai multor beneficiari permanenţi ai instituţiei. Pentru această acţiune de binefacere au fost vizate în mod special persoanele cu dizabilităţi, persoanele vârstnice şi familiile în situaţii sociale

Reprezentanţii Departamentului de asistenţă socială au vizitat beneficiarii la domiciliu şi le-au oferit pachete cu alimente, dulciuri, sucuri, îmbrăcăminte şi bunuri de consum casnic. Mai multe persoane cu dizabilităţi, aflate în grija familiilor, au primit ajutor din partea Arhiepiscopiei Sibiului, iar preotul Tiberiu Kiss, inspector social în cadrul eparhiei, a oferit asistenţă religioasă acestor persoane greu încercate de neputinţe trupeşti. Alături de inspectorul social eparhial, părintele Tiberiu Kiss, la activitate filantropică a participat şi asistentul social Simona Dragomir.

Preotul Tiberiu Kiss le-a citit rugăciuni de dezlegare şi de binecuvântare, i-a încurajat să aibă credinţă puternică în ajutorul pe care Dumnezeu îl oferă oamenilor încercaţi de astfel de neputinţe. Familiile acestora au fost binecuvântate pentru efortul zilnic de a le oferi celor dragi toate cele necesare  traiului zilnic, în ciuda veniturilor modeste. De altfel, aceste familii se află de mult timp în atenţia Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului şi primesc mereu ajutor în bani, alimente, îmbrăcăminte şi alte bunuri, alături de asistenţa religioasă atât de necesară în multe momente din viaţa lor. “Mergem adesea la casele beneficiarilor noştri pentru a le oferi daruri, pe lângă ajutorul permanent pe care Arhiepiscopia Sibiului, prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Laurenţiu, îl oferă prin plata unor cheltuieli casnice sau achiziţionarea unor bunuri de ajutor. Întotdeauna îi ajutăm pe oameni şi din punct de vedere spiritual, prin slujbele pe care le oficiem la cererea lor, în casele lor, dar şi prin discuţiile duhovniceşti şi îndemnurile oferite”, ne-a spus pr. Tiberiu Kiss.

 

Sprijin pentru o familie cu patru copii

Pe lângă persoanele cu dizabilităţi, o altă categorie de beneficiari ai acţiunii filantropice au fost bătrânii care locuiesc singuri şi au venituri modeste, încât nu-şi pot plăti facturile la utilităţi, alte cheltuieli casnice sau medicamentele. Persoanele vârstnice au primit alimente şi alte ajutoare, alături de cuvintele de îmbărbătare pentru a purta cu mult curaj şi cu o credinţă statornică greutăţile bătrâneţii.

Un caz special intrat în atenţia Departamentului de asistenţă socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului este o familie cu patru copii, cu o locuinţă improprie în cartierul Guşteriţa şi cu o situaţie materială deosebit de gravă. Această familie este sprijinită să-şi întocmească certificatele de naştere pentru copii, să-i boteze pe trei dintre cei mici şi să primească ajutorul necesar pentru a ieşi din această situaţie.

“Am oferit acum acestei familii mai multe articole de îmbrăcăminte şi bunuri, precum şi alimente, dulciuri şi sucuri. Sperăm ca darurile noastre şi tot sprijinul oferit să-i ajute pe aceşti oameni să iasă din această situaţie gravă”, ne-a mai spus pr. Tiberiu Kiss.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ