Daruri și bucurii pentru bolnavii din Spitalul Stejeriș – Brașov

1369

În această săptămână premergătoare slăvitului praznic al Nașterii Domnului, în Parohia Spital Stejeriș Brasșov s-au desfășurat o serie de activități sociale care i-au vizat pe cei 24 de copii internați în Secția de Pneumo – Pediatrie a Spitalului de Pneumoftiziologie Stejeriș – Brașov.

Astfel, luni, 18 decembrie, cu ajutorul credincioșilor din Parohia „Sfântul Nicolae” din Dumbrăvița, județul Brașov, coordonați de părintele paroh  Ion Câmpeanu, de părintele  Bogdan George Brânzea, fiu al satului și de doamna Florica Săniuță, au fost dăruite copiilor internați produse alimentare și dulciuri.

În felul acesta dragostea și jertfelnicia credincioșilor au adus o rază de mângâiere copiilor aflați în suferință, acețtia simțind apropierea sfintelor sărbători și bucuria comuniunii. Ajutorul credincioșilor din Dumbrăvița este unul permanent, neexistând lună în care să nu fie alături de bolnavii internați în spitalul menționat, prin donații de alimente, de haine, de jucării, foarte consistente financiar.

Miercuri, 20 decembrie, cu ajutorul elevilor Seminarului Ortodox „D. Stăniloae” din Brașov s-a desfășurat o nouă acțiune socială în spital. Astfel, sub coordonarea părintelui Bogdan George Brânzea, duhovnicul seminarului, elevii au vestit prin colinde Nașterea Mântuitorului copiilor internați, au socializat, s-au rugat împreună și s-au bucurat de apropierea sfintelor sărbători. La această acțiune a participat și pr.ing.dr. Ciprian Nistor care, prin Asociația Creștină „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”, al cărei președinte este, ne-a ajutat financiar și prin prezența sfinției sale în mijlocul nostru a adus bucurie.

Elevii seminarului au vizitat în aceeași zi și persoanele vârstnice aflate în Căminul din Cartierul Noua din Brașov unde au fost primiți cu multă bucurie de părintele Ioan Iulian Lungoci, au colindat și prin prezența lor au arătat dragoste, compasiune și jertfelnicie față de persoanele vârstnice greu încercate. Pe chipurile tuturor s-a citit bucuria și emotia, elevii dăruind celor internați portocale și cozonaci ca semn al respectului și al prețuirii.

Sâmbătă, 23 decembrie, spitalul amintit a fost vizitat de un grup de tineri din Dumbrăvița și Brașov care, din proprie inițiativă, sensibilizați fiind de suferința copiilor internați, de singurătatea lor, au dorit să petreacă împreună cu ei câteva zeci de minute, să le aducă daruri, dulciuri și alimente pentru masa de Crăciun. Vizita  a fost una plină de emoție și constructivă, atât pentru copiii internați cât și pentru tinerii vizitatori, coordonați de doamnișoara psiholog Roxana Pârjol.

”În calitate de preot slujitor în acest spital am rămas profund impresionat de generozitatea, de dragostea vie și lucrătoare, de sensibilitatea tinerilor și a credincioșilor noștri, creștini buni, harnici și foarte darnici care ne-au fost alături nu doar acum în aceste zile ci de când suntem în acest spital și împreună cu care am reușit să desfășurăm o bogată și susținută activitate social-filantropică și pastorală”, ne-a spus pr. Bogdan George Brânzea.