Delegația Arhiepiscopiei Sibiului a plecat spre Craiova unde va participa la ITO 2019

441

Tinerii din Arhiepiscopia Sibiului care vor participa la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Craiova au plecat astăzi, 5 septembrie, spre capitala Olteniei unde vor participa la activitățile din cadrul programului pregătit de organizatorii celui mai mare eveniment dedicat tinerilor ortodocși din întreaga lume. Grupul de 80 de tineri din Arhiepiscopia Sibiului este format din participanți din județul Sibiu și din județul Brașov, însoțiți de pr. Costin Butnar, pr. Bogdan Fluieraș și prof. Carmen Jinariu.

ITO Craiova se desfășoară în perioada 5-8 septembrie și adună peste 4000 de tineri din eparhiile Patriarhiei Române, precum și din comunitățile ortodoxe din țări precum Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India etc.

Conform site-ului ito2019, „întâlnirea de anul acesta, aşezată sub motto-ul: „Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste”, îşi propune să ofere tinerilor participanți prilejul cunoașterii și cultivării acelor aspecte care țin de identitatea religioasă și culturală a oltenilor. Mesajul pe care tinerii îl vor transmite se regăseşte în sentimentul: unității, fraternității, comuniunii și împreună-lucrării spre un viitor mai bun, prin «credință, nădejde și dragoste»”.

ITO 2019 este organizată de Arhiepiscopia Craiovei în parteneriat cu mai multe instituții.