Deschiderea anului școlar la Brașov

872

Elevii din Braşov au primit binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, la deschiderea noului an şcolar. Ierarhul a participat la festivităţile organizate în prima zi de şcoală la Liceul „Andei Mureşanu“ şi la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna, unde a oficiat slujba de binecuvântare a profesorilor şi elevilor la începutul anului şcolar, după care a vorbit despre importanţa educaţiei pentru binele unui popor.

„Vrednicia școlii se răsfrânge și asupra celor care lucrează în ea, asupra profesorilor și implicit asupra elevilor. De aceea, ne bucurăm de fiecare dată când constatăm că prestigiul acesta îl ridicați la cele mai înalte standarde. Sperăm ca rezultatele ulterioare să fie pe măsură. Uniforma pe care o poartă elevii trebuie să reflecte atitudinea lor interioară, pentru că haina te obligă, dar de multe ori te poți lepăda și nu ești demn de ea. Când există o legătură între uniforma pe care o porți și rezultatele sau munca extraordinară de a învăța, între munca deosebită a profesorilor și recepția din partea elevilor, atunci putem spune că toate acestea sunt de mare valoare pentru școală”, a subliniat ierarhul.

 Ierarhul a citit și mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia începerii noului an şcolar. Mesaje au transmis şi oficialitățile locale, precum și directorii instituților de învățământ. Ierarhul a oferit, celor două instituții de învățământ mai multe cărţi publicate la Editura „Andreiana“ a Arhiepiscopiei Sibiului și câte o icoană.