Deschiderea anului universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu

1438

La Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, începutul anului universitar a fost marcat prin Sfânta Liturghie şi slujba de Te Deum, oficiate astăzi, 3 octombrie, în Catedrala mitropolitană din vechea cetate a Transilvaniei în prezența Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Alături de studenţii teologi, la slujba religioasă au fost prezente și cadrele didactice ale facultății din Sibiu precum şi oaspeți din conducerea Universităţii „Lucian Blaga”.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu le-a urat studenţilor bun-venit în Facultatea Teologie de la Sibiu și i-a îndemnat la studiu aprofundat şi participare la viaţa liturgică a instituţiei de învăţământ teologic.

Studenții teologi au fost felicitați și de rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu care a subliniat în cuvântul său rolul aparte al instituţiei  de învăţământ teologic în mediul academic şi cultural sibian.

La sfârșit, IPS Laurențiu și părintele decan Nicolae Chifăr au primit o diplomă de excelență din partea rectorului Univeristății Lucian Blaga. De asemenea IPS Laurențiu i-a acordat rectorului Ioan Bondrea distincția “Crucea Șaguniană pentru laici”.