Donare de sânge la Mediaș

287

Peste 90 de persoane din Municipiul Mediaș, județul Sibiu, au donat sânge marți, 19 noiembrie, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”. Activitatea a avut loc în Policlinica din Mediaș, prin implicarea cadrelor medicale de la Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Județean Sibiu. Au donat sânge în cadrul activității preoți din Protopopiatul Mediaș, polițiști, funcționari și credincioși din oraș.

Activitatea a fost organizată prin colaborarea Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului cu Protopopiatul Mediaș, Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu și instituțiile de stat din Mediaș.

„Ne propunem să continuăm astfel de activități și vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la nevoia de sânge din spitalele noastre și să promovăm astfel de acțiuni pentru a convinge cât mai mulți oameni să vină și să ia parte la campania noastră”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Peste 2500 de donatori

Medieșenii au dat dovadă și de această dată de solidaritate față de semenii aflați în suferință și au dorit ca prin gestul lor să-i convingă și pe ceilalți cetățeni să doneze sângele atât de necesar actului medical din unitățile spitalicești.

„Suntem onorați că putem face parte din categoria micilor samarineni milostivi și dacă suntem într-o temă duhovnicească sunt convins că această pagină deschisă de donatorii din Mediaș va fi îmbrăcată într-o credință lucrătoare. Anul trecut, Campania «Donează sânge, salvează o viață!» a avut o reușită deosebită la nivel municipal, pentru că am avut peste 80 de donatori compatibili, iar anul acesta am fost la înălțime în așa fel încât să aducem un dram de mângâiere și de bucurie celor care se află pe pat de suferință”, ne-a spus protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban.

Tot în cadrul campaniei menționate au donat în această perioadă 21 de studenți ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române se află la a cincea ediție în Arhiepiscopia Sibiului, iar până acum au donat sânge peste 2500 de persoane din județele Sibiu și Brașov.