Donare de sânge la Râșnov, județul Brașov

217

Peste 40 de militari, preoți și credincioși din orașul Râșnov, județul Brașov și din alte localități din Ținutul Branului au donat sânge recent, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” inițiată de Patriarhia Română și implementată în Arhiepiscopia  Sibiului de Departamentul de asistență socială eparhial și de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu.

Activitatea a avut loc în cadrul Unității Militare 42 Comunicații și Informatică de Sprijin

din Râșnov, prin bunăvoința comandantului unității, colonelul Sorin Silviu Bălășescu și cu implicarea Protopopiatului Bran-Zărnești.

„Am hotărât ca, din acest an, protopopiatul nostru să colaboreze cu unitatea militară din Râșnov în cadrul campaniei de donare de sânge și să avem o dată sau de două ori pe an activități prin care preoții și militarii să dea un exemplu tuturor prin sprijinul oferit semenilor aflați în suferință”, ne-a spus protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea.

Peste 2000 de donatori în Arhiepiscopia  Sibiului

 Activitatea din cadrul unității militare din Râșnov face parte dintr-o serie de acțiuni pe care Arhiepiscopia  Sibiului le organizează pentru a veni în sprijinul spitalelor din România, unde nevoia de sânge pentru bolnavi este foarte mare.

„Anul acesta am trecut de 2000 de donatori în cadrul Campaniei «Donează sânge, salvează o viață!» și vom continua să organizăm activități similare și în alte localități din județele Sibiu și Brașov”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Campania „Donează sânge, salvează o viață!” a fost inițiată de Patriarhia Română în anul 2013 pentru a-i determina pe oameni să doneze sânge și să ajute unitățile medicale din țară în efortul de a salva viețile semenilor greu încercați de suferințe.