Donare de sânge la Zărnești, județul Brașov

1478

Peste 20 de persoane din Protopopiatul Bran-Zărnești au donat sânge în cadrul cadrul Campaniei „Donează sânge! Salvează o viață!”, inițiată de Patriarhia Română și implementată în Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de asistență socială al eparhiei și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu. Activitatea a avut loc miercuri, 13 iunie, la Spitalul Orășenesc „Dr. Caius Tiberiu Spârchez” din Zărnești, județul Brașov, unde preoți și credincioși din protopopiatul amintit și personal medical din cadrul unității spitalicești au donat sânge pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în dificultate. În sprijinul organizatorilor au venit reprezentanți ai Centrului de Transfuzie Sanguină Brașov care a oferit logistica necesară activității și personalul de specialitate.

Activitatea a avut ca obiectiv sprijinirea persoanelor internate în spitalele din România care au nevoie de sânge pentru a supraviețui.

„Prin această activitate ne dorim să sensibilizăm opinia publică în privința nevoii de sânge din spitalele din România și vrem să venim în ajutorul semenilor când aceștia sunt în necaz și au nevoie de spitalizare. Ne bucurăm că oamenii au răspuns solicitării noastre și sperăm că și pe viitor vor veni cât mai mulți oameni să doneze sânge”, ne- a spus inspectorul Marius Talmațchi din cadrul Arhiepiscopiei Sibiu.

A patra ediție în Arhiepiscopia Sibiului

Alături de preoții și credincioșii din Protopopiatul Bran-Zărnești s-a aflat la activitate și protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea. Ca și în anii trecuți, preoții și credincioșii din Protopopiatul Bran-Zărnești au răspuns prompt solicitării organizatorilor de a oferi semenilor un ajutor umanitar.

Campania naţională „Donează sânge! Salvează o viaţă!” a Patriarhiei Române are ca scop informarea şi conştientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România şi îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale. Campania a fost lansată de Patriarhia Română în anul 2013 și a ajuns la a patra  ediție în Arhiepiscopia Sibiului. Peste 2000 de donatori din Arhiepiscopia Sibiului au participat până acum la această campanie.

Foto: arhivă