Drapelul de luptă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu a fost sfințit

634

Drapelul de luptă al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” din Sibiu a fost sfințit vineri, 15 septembrie de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Slujba de sfințire a fost oficiată în cadrul unei ceremonii festive organizate la sediul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (ISU) din Sibiu, alături de ierarh fiind protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, și preotul militar Florin Pavel.

La ceremonie au participat prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Wiegand-Helmut Fleischer, viceprimarul Corina Bokor, inspectorul șef al ISU Sibiu, colonelul Laurențiu-Cosmin Balcu, ofițeri, militari și numeroși oaspeți.

Drapelul de luptă al unității ISU Sibiu a fost înmânat pe 13 septembrie, la ziua Pompierilor din România, de președintele României, Klaus Werner Johannis, în cadrul unei ceremonii festive oficiate în Parcul Carol din București.

Binecuvântare și prețuire

După slujba de sfințire IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat o slujbă de pomenire pentru toți pompierii și angajații ISU care au trecut la Domnului. Mai apoi ierarhul i-a felicitat pe toți angajații ISU pentru devotamentul lor în slujba cetățenilor.

„Mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile și ocrotirea revărsate asupra dumneavoastră, cei care împliniți o lucrare extraordinară. Instituția aceasta trebuie prețuită și iată că binecuvântarea lui Dumnezeu a venit asupra ei. Ne-am gândit și la cei trecuți dincolo și care au trecut prin situații grele. Dacă a fost ziua pompierilor știm ce pagube imense și ce groază aduce focul, care este trecut în Sfânta Scriptură ca o pedeapsă veșnică. Ne-am exprimat încrederea că Dumnezeu îi va ocroti sus în cer pe toți. Vă felicităm, vă binecuvântăm pe toți cei care slujiți aici cu mutlă demnitatea această instituție prețuită de tot neamul românesc”, a spus ierarhul.

Ceremonia a continuat cu ridicarea în grad a mai multor ofițeri din cadrul ISU Sibiu și cu premierea celor mai buni pompieri din județ. De asemenea, au fost premiați voluntarii din cadrul instituțiilor pentru situații de urgență din Sibiu și școlile care au obținut rezultate remarcabile la concursurile de prevenție și de intervenție în caz de situație de urgență. Au fost citite și mesajele oficialităților centrale și județene transmise cu ocazia Zilei Pompierilor.

La finalul ceremoniei au fost depuse coroane de flori la troița din incintă, iar apoi toți au admirat defilarea comandamentului pregătit pentru această zi de sărbătoare.