Duminica Ortodoxiei la Catedrala mitropolitană din Sibiu

2297

În prima duminică din Postul Mare, numită şi Duminica Ortodoxiei, sute de credincioşi s-au adunat la Catedrala mitropolitană din Sibiu pentru a participa la Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Credincioşii au primit binecuvântare în această duminică deosebită, în care de secole se sărbătoreşte biruinţa Ortodoxiei asupra ereziei iconoclaste. Sărbătoarea a adus şi binecuvântare la începutul postului Sfintelor Paşti, după zilele de pocăinţă şi de nevoinţă duhovnicească din prima săptămână, iar prin primirea Sfintelor Taine, credincioşii au primit întărire spirituală pentru a continua drumul spre marele praznic al Învierii Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane.

Scrisoarea pastorală a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei a fost citită de pr. prof. dr. Dumitru Abrudan, iar la final IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe credincioşi să contribuie la colecta pentru Fondul Central Misionar, ca un act de milostenie şi de iubire faţă de aproapele aflat în nevoi.

“Toţi avem o slujire pe care trebuie să o îndeplinim, ţinând minte că Dumnezeu are un plan de împlinit cu fiecare dintre noi. Toţi suntem trecuţi în planul cel veşnic al lui Dumnezeu. De aceea trebuie să fim credincioşi lui Hristos, mărturisindu-L pe El, trebuie să fim pildă altora prin ceea ce facem şi să apărăm credinţa cea adevărată pentru că atunci ne apărăm pe noi şi pe Mântuitorul Hristos, Care S-a jertfit pentru noi”, a spus Părintele Mitropolit.

Autor: Ştefan Mărculeţ