Editura „Andreiana” și-a prezentat ultimele apariții la Târgul de Carte Religioasă de la Sibiu

2390

Primele lansări de carte din cadrul Târgului Naţional de Carte şi Revistă Religioasă au avut loc joi, 3 noiembrie, în foaierul corpului B al Bibliotecii județene „ASTRA” din Sibiu. Momentul a fost dedicat Editurii Andreiana a Arhiepiscopiei Sibiului care și-a prezentat ultimele apariții editoriale. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a binecuvântat manifestarea și i-a felicitat pe organizatori.

„Este o manifestare minunată, care are nevoie de binecuvântarea lui Dumnezeu și de aceea am venit să aduc bucuria și binecuvântarea Bisericii pentru că aici sunt cărți religioase. Suntem într-o epocă modernă și tinerii încă mai țin cărți pe care le poartă cu ei la școală, unii mai caută și prin biblioteci, însă tendința este de a accesa online chiar și cărți. Totuși, cartea are sfințenia ei”, a spus ierarhul.

Primele publicații prezentate au fost volumele părintelui academician Mircea Păcurariu: „Teologi români şi străini membri ai Academiei Române”,  „Tiparul în Biserica Ortodoxă Română” și cel de-al treilea volum „230 de ani de învățământ teologic la Sibiu”.

La eveniment au fost prezenți pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu, viceprimarul Sibiului, Răzvan Pop, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, directorul târgului, Lucian Coca și mulți alți invitați.

Tot joi seară au fost lansate volumele „Tradition and Innovation. The Dynamic and Stable Nature of the Orthodox Cult”, „În dialog cu tinerii” și „Tiparul în Biserica Ortodoxă Română – între misiune și necesitate”, ale IPS Mitropolit Laurențiu.

De asemenea au fost prezentate și alte cărti apărute în acest an la Editura Andreiana cum ar fi: „…CITIRE! Predici și meditații la Apostolul de peste an. Scrisori către Profesorii de Religie” a părintelui Constantin Necula, „Călăuziri spre „înțelepciune”. O carte pentru tineri și nu numai” a părintelui protopop Vasile Gafton sau „Ortodoxia romantică” a părintelui Cristian Muntean.