Elevi de la Colegiul „Terezianum” au plantat copaci în Parcul Sub Arini

3495

 

Peste 40 de elevi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” din Sibiu au plantat astăzi 120 de copaci în Parcul Sub Arini. Activitatea a fost organizată de Arhiepiscopia Sibiului, în cadrul Proiectului “Protejăm mediul, trăim sănătos!”, implementat prin Departamentul de asistenţă socială al eparhiei, în parteneriat cu Direcţia Silvică din Sibiu, cu Primăria Sibiului, prin Serviciul de Administrare a Spaţiilor Verzi şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară “Terezianum” din oraş.

Elevii au fost îndrumaţi în acţiunea lor de reprezentanţi ai Serviciului de Administrare a Spaţiilor Verzi şi de cadrele didactice de la liceul menţionat.

“Gestul de a planta copaci împreună cu cei mai tineri dintre credincioşii noştri este binevenit, mai ales în contextul actual, când uităm că Dumnezeu ne-a dăruit nouă, oamenilor, o creaţie binecuvântată, iar noi, prin comportamentul nostru o degradăm şi o înjosim, mai ales prin poluare şi consumism. Acţiunea de astăzi are ca principal obiectiv ridicarea nivelului de conştientizare a faptului că societatea noastră are un rol important în a proteja natura, iar tinerii noştri sunt datori să înveţe să păstreze natura curată aşa cum ne-a dăruit-o nouă Dumnezeu”, a spus consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea.

Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Sibiului şi liceul menţionat este de lungă durată şi vizează implicarea elevilor în acţiuni ecologice, social-filantropice şi de voluntariat.

“Prin această activitate am dorit să promovăm voluntariatul în rândul tinerilor. Cei 40 de elevi au dorit să transmită un mesaj de sensibilizare a comunităţii sibiene, cu ajutorul campaniei Arhiepiscopiei Sibiului. Am dorit să marcăm prin această activitate şi Ziua Mondială a Plantaţiilor Forestiere”, a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Elevii au participat la această acţiune cu mult interes şi s-au implicat activ în acest proiect al Arhiepiscopiei Sibiului.

“Am venit astăzi împreună cu ceilalţi elevi să plantăm câţiva copaci şi să ne simţim bine”, ne-a spus unul dintre elevi.

“Este o acţiune foarte frumoasă, prin care vrem să înfrumuseţăm parcul. Ne dorim să ne vadă toată lumea din oraş şi să facă şi ei ca noi”, ne-a spus alt elev.

La final, elevii au primit pachete cu dulciuri şi alimente din partea Arhiepiscopiei Sibiului. Campania va continua în viitorul apropiat şi cu alte acţiuni similare.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ