Elevi din județul Sibiu au colindat în Catedrala mitropolitană

1874

Grupuri de elevi de la școlile și liceele din județul Sibiu, formații corale de copii din Sibiu și din alte orașe au colindat marți, 13 decembrie, în Catedrala mitropolitană din Sibiu. Copiii și profesorii lor au primit daruri de la Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Pentru al 10-lea an consecutiv elevii de la școlile sibiene au venit în Catedrala mitropolitană din Sibiu înainte de sărbătoarea Crăciunului pentru a colinda și a transmite urările specifice în această perioadă a anului. Alături de IPS Mitropolit Laurențiu au fost prezenți inspectorul școlar general Ștefan Firu, inspectorul școlar adjunct Gheorghe Bîrză, inspectorul pe învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă, inspectorul școlar pentru disciplina religie, prof. Gabriela Frățilă, directori de unități școlare, dascăli de religie, preoți și părinți ai elevilor.

Cei peste 850 de elevi prezenți în locașul de cult au interpretat colinde tradiționale și din repertoriul internațional, unii acompaniați de instrumente muzicale, iar mulți dintre ei au purtat costumele populare specifice acestei părți de Ardeal. Elevii au primit dulciuri și cărți de rugăciune pentru copii, iar dascălii lor au primit calendare și alte daruri din partea ierarhului.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru această ocazie deosebită. Este cea de-a 10-manifestare consecutivă când tineri din județul Sibiu au venit să colinde în Catedrala mitropolitană. Au fost reprezentate 41 de școli și au venit peste 850 de elevi, cu profesorii lor de Religie sau de muzică. Încunuarea manifestării a fost făcută de corul elevilor din Ocna Mureș, împreună cu studenți de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia. Vă mulțumim mult pentru dragostea dumneavoastră și îi binecuvântăm pe toți dascălii și ostenitorii din școli”, a spus Părintele Mitropolit.

Școala și Biserica

Tradiționalul colind al elevilor în Catedrala mitropolitană din Sibiu este rezultatul bunei colaborări în toți acești ani dintre Arhiepiscopia Sibiului și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, dar și rodul activității dascălilor de religie din școlile sibiene.

„Am participat pentru a cincea oară din cele zece ediții și de fiecare dată m-am simțit extraordinar,  iar colaborarea cu Mitropolia Ardealului este foarte bună. Anul acesta am avut cel puțin zece activități în comun. Este vitală colaborarea dintre învățământ și Biserică în această perioadă dificilă pentru poporul român”, ne-a spus inspectorul școlar general Ștefan Firu.