Elevi din Parohia Marpod au participat la cursuri de schi

1050

Activitățile cu tinerii și copiii din Parohia Marpod continuă și în această perioadă. Un grup de elevi de la Școala Gimnazială din localitate a participat luni, 26 februarie, la cursuri de schi în stațiunea montană Păltiniș. La activitatea susținută financiar de Parohia Marpod, prin implicarea preotului paroh Marius Munteanu, au participat 14 elevi din satul sibian. La această activitate extrașcolară, alături de părintele Marius Munteanu s-au aflat doamnele profesoare Bianca Dotcoș și Crina Bârsan de la școala menționată.

„Am fost primiți cu mult drag la Centrul «Schi4Fun» de la Arena Platoș din stațiunea Păltiniș, unde coordonatorul centrului și alți instructori i-au învățat pe copiii noștri să schieze. Ne-am bucurat nespus de mult să vedem bucuria de pe chipurile copiilor care au participat la această activitate. Copiii au primit din partea centrului o masă caldă, iar costurile deplasării au fost suportate de parohia noastră”, ne-a spus părintele paroh Marius Munteanu.

Educație și filantropie

Activități similare vor avea loc și în perioada următoare, dacă vremea va permite deplasarea până la stațiunea Păltiniș.

Parohia Marpod și Școala Gimnazială din satul sibian și-au propus să implice cât mai mulți copii din comunitate în astfel de activități extrașcolare. De asemenea, cele două instituții colaborează și în alte activități educative și catehetice pentru tinerii din sat. În primăvara anului trecut, spre exemplu, elevii din sat au vizitat împreună cu preotul paroh și cadrele didactice bătrânii de la Căminul de Vârstnici din Marpod. Copiii au pregătit pentru această vizită un moment artistic și le-au oferit bătrânilor mărțișoare și felicitări.