Elevi din Rodbav și Șoarș, în vizită la Centrul de tip familial din Daia, Sibiu

361

Într-o zi frumoasă de vară, sâmbătă, 8 iunie, când ploaia s-a oprit, parcă să facă loc zâmbetelor copiilor, un grup de copii din Parohia Rodbav, împreună cu elevi ai Şcolii Generale din Şoarş, judeţul Braşov, coordonaţi de profesorii Ileana Haşegan şi Horațiu Macrea, au vizitat Centrul de tip familial al Asociaţiei „Steps To Hope”, coordonat de Iris Moser şi Andrei Maier din Daia, comuna Roşia, judeţul Sibiu. Acolo s-au întâlnit cu 21 de copii, cu care au desfăşurat activităţi şi diverse ateliere.

Activităţile au început prin pregătirea mâncării pentru masa de prânz, făcând nişte echipe extraordinare. Astfel, au pregătit salate, prăjituri, limonadă şi preparate la grătar.

După masa la iarbă verde s-a vizitat satul Daia, iar apoi a fost organizat un meci de fotbal. Înconjuraţi de verdeaţă, de razele soarelui, copiii prezenţi au împărtăşit poveşti, gânduri şi bucuria de a fi împreună. Despărţirea de copii centrului s-a făcut foarte greu, cu promisiunea că se vor revedea curând pentru a desfăşura şi alte activităţi. O zi în care bucuria, prietenia şi zâmbetele de copii au oprit ploaia.

Autor: pr. Dumitru Nisipeanu