Elevi din satul Armeni, în vizită la Sibiu de 1 iunie

1800

Un grup de copii din Parohia Armeni, județul Sibiu, a vizitat astăzi, 1 iunie, mai multe obiective turistice din Sibiu. Copiii au fost însoțiți de protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian, de preotul paroh de la Armeni, Cosmin Drugan și cadre didactice. Grupul a fost format din elevi de clasele V-VIII, care au primit ca dar de Ziua Copilului această vizită la Sibiu, prin eforturile Primăriei Loamneș, ale Parohiei Armeni și ale Protopopiatului Săliște.

Copiii au vizitat Muzeul de Istorie “Casa Altemberger” și Muzeul de Istorie Naturală din cadrul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, precum și Catedrala mitropolitană și centrul vechi al cetății transilvane.

“Bucuria prilejuită de această sărbătoare internațională a fost deosebită pentru cei 16 copii din parohia noastră pe care i-am adus la Sibiu și am vizitat cu ei mai multe muzee și cele mai reprezentative obiective turistice din Sibiu. Copiii sunt bucuria noastră și am dorit să le oferim și noi o bucurie de ziua lor. Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu pentru binecuvântarea dată și Consiliului local Loamneș care a asigurat transportul copiilor, conducerii Muzeului Brukenthal și tuturor celor care ne-au sprijinit”, ne-a spus preotul Cosmin Drugan.

 

Autor: Ștefan Mărculeț