Elevi și preșcolari, în vizită la Tipografia „Șaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului

642

Grupuri de elevi și de preșcolari au vizitat în această săptămână Tipografia „Șaguniana” din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului. Vizitele au fost organizate în cadrul Programului „Școala altfel”, cu scopul de a le arăta copiilor cum funcționează o tipografie și mai ales cum iau naștere cărțile.

Cei mici au fost însoțiți de cadre didactice și au fost întâmpinați de Adrian Stoia din cadrul Editurii „Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului. Copiii au aflat cum se pregătesc plăcile de calc și cele metalice pe care sunt imprimate coperțile și paginile unei cărți, cum sunt apoi tipărite pe hârtie în mașinile de tipar, cum sunt legate și lipite cărțile și cum sunt pregătite pentru a fi distribuite în librării și în punctele de vânzare.

„Ca în fiecare an, în perioada desfășurării Programului «Școala Altfel» ne deschidem porțile pentru copiii de la școlile și grădinițele din Sibiu. Ne bucură interesul celor mici față de tipografia noastră și față de munca pe care o depunem aici zi de zi pentru a tipări cărți folositoare pentru suflet”, ne-a spus Adrian Stoia.

Educație și cultură

În aceste zile au vizitat Tipografia „Șaguniana” a Arhiepiscopiei Sibiului preșcolari de la mai  multe grădinițe din Sibiu, dar și elevi de la Școala Generală nr. 15, Școala Gimnazială „Regele Ferdinand I” sau de la Școala Gimnazială nr. 21.

În perioada următoare vor mai vizita tipografia sibiană elevi și preșcolari de la Școala Gimnazială nr. 5, de la Grădinița nr. 43 și de la alte instituții de învățământ școlar, pentru a cunoaște mai multe despre tehnicile de tipărire de cărți, reviste și alte publicații.