Elevi sibieni, parteneri în ajutorarea copiilor de la „Prichindelul”

430

Copiii de la centrele sociale din cadrul Complexului „Prichindelul” din Sibiu au primit joi, 20 iunie, vizita reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului și ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu. Cei mici au primit daruri din partea oaspeților și s-au bucurat de un moment artistic.

Cei 60 de copii aflați în grija personalului de la „Prichindelul” s-au bucurat de programul artistic de muzică și poezie pregătit de 15 elevi ai colegiului amintit, sub coordonarea prof. Georgiana Ursuț și a prof. Viorela Bunescu. Surprizele pregătite de oaspeți nu s-au oprit aici.

„Elevii de la Colegiul «Terezianum» și doamnele profesoare au organizat o colectă și au cumpărat daruri pentru copiii de la «Prichindelul» pe care le-au oferit acum. Copiii au primit fructe, sucuri și produse alimentare, iar Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului le-a oferit dulciuri, jucării și iconițe. De asemenea, la începutul activității s-a făcut o rugăciune pentru a-i binecuvânta pe cei mici și pe toți ostenitorii de la acest Complex de servicii sociale”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Tiberiu Kiss.

La activitate au mai fost prezenți consilierul social al eparhiei, pr. Adrian Roman, inspectorul social Marius Talmațchi și directorul Complexului „Prichindelul”, domnul Onoriu Moldovan, care le-a mulțumit atât reprezentanților Arhiepiscopiei Sibiului pentru grija permanentă față de copiii din această instituție, cât și doamnelor profesoare și elevilor de la colegiul sibian partener în această acțiune.

Dragoste față de semeni

Elevii sibieni și cadrele didactice implicate au avut multe de învățat din această activitate.

„Am petrecut momente pline de emoție alături de acești copii minunați care ne-au întâmpinat cu brațele și inimile deschise și ne-au demonstrat că dragostea pură e plină de bunătate și nu cade niciodată. Dacă fiecare suflet ar pune o bucățică din inima lui și ar contribui cu puțin din puținul lui, acest pământ ar deveni Rai, iar Dumnezeu ar deveni mândru de creația mâinilor Lui.

Astfel, abandonul, singurătatea s-ar transforma în bucurie, plinătate și desăvârșire pentru toată lumea. Cu toții știm că doar «dăruind vei dobândi», atât cele pământești, cât și cele veșnice”, ne-a spus doamna profesoară Georgiana Ursuț.

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, este un partener de nădejde al Complexului „Prichindelul” prin sprijinul oferit constant copiilor, personalului și tuturor celor implicați în ajutorarea beneficiarilor.