Elevii din județul Sibiu au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Națională de Religie

1852

În perioada 1-5 mai 2019 a avut loc  la Oradea cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Religie Ortodoxă pentru clasele V-XII, organizată de Ministerul Educației Naționale.

La această ediție elevii din județul Sibiu au obținut rezultate remarcabile. Astfel, eleva Tincă Denisa Maria, clasa a XII-a, Liceul Tehnologic ”Școala Națională de Gaz”, Mediaș, a obținut 100 de puncte și Premiul I. De asemenea, următorii elevi au obinut rezultate foarte bune:

  1. Bârcea Ștefania, clasa a V-a, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș”, Mediaș,

 93 de puncte, Mențiune.

  1. Giurgiu Ana, clasa a VI-a, Școala Gimnazială ”Constantin Ioan Motaș”, Mediaș,

86,50 de puncte.

  1. Jurca Daniel Ioan, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Cristian, 91 de puncte, Mențiune.
  2. Băcilă Roxana, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Nr. 8, Sibiu, 88 de puncte.
  3. Roman Georgeta Maria, clasa a IX-a, Liceul Tehnologic ”Școala Națională de Gaz”, Mediaș, 92 de puncte.
  4. Comșa Andreea, clasa a X-a, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”, Sibiu, 85 de puncte.
  5. Drăgan Sebastian, clasa a XI-a, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Sibiu, 90 de puncte. Premiul special.
  6. Popa Andrei, clasa a XII-a, Colegiul Național ”Octavian Goga”, Sibiu, 89 de puncte. Premiul special.   

Pentru mine, olimpiada de religie a fost cu adevărat un prilej minunat de mărturisire a credinței creștin ortodoxe.

Chiar dacă anul acesta a fost al treilea an în care am participat la Olimpiada Națională, mărturisesc că emoțiile au fost aceleași ca de fiecare dată. Întotdeauna am simțit un fior datorită faptului că despre Dumnezeu nu se poate vorbi oriunde și oricum, ci, vorbele și gândurile trebuie să răsară din suflet. Atunci când te pregătești pentru o astfel de olimpiadă, cunoștiințele dobândite trebuie să fie simțite și trăite, pentru că Ortodoxia nu este doar o religie, ci un mod de viață.

Olimpiada de religie este după părerea mea, un concurs care aduce plus valoare duhovnicească tuturor, deoarece îl are în centru chiar pe Iisus Hristos, Mântuitorul lumii.

Subiectele au fost foarte frumoase, cel mai mult mi-a plăcut subiectul al treilea, un subiect în care am avut de scris despre bucuria trăirii vieții în Hristos. Mi-a plăcut, deoarece, consider că, viața trăită alături de Hristos, în Taina Bisericii, este viața cea adevărată, care aduce o bucurie nesfârșită. Faptul că de mic copil am mers la Biserică, m-a ajutat să învăț mai ușor dar și cu plăcere la această materie.

La această Olimpiadă care s-a desfășurat la Oradea, au participat peste 600 de elevi din clasele V-XII și a fost minunat să întâlnesc atâția tineri dornici de a-și mărturisi adevărul de credință și dragostea față de Hristos.

Transmit cu dragoste tuturor tinerilor să-și prețuiască cu dârzenie darul vieții și să nu uite niciodată de Dumnezeu!

Îi mulțumesc lui Dumnezeu și Maicii Preacurate pentru luminare și totodată le mulțumesc părinților mei, bunicilor, preoților, profesorilor care m-au sprijinit și m-au îndrumat.

«Mare ești Doamne și minunate sunt lucrurile Tale și nici un cuvânt nu este de ajuns spre slava minunilor Tale»”, a spus eleva Tincă Denisa Maria.