Elevii din județul Sibiu olimpici la Religie au fost premiați

1121

Elevii din județul Sibiu care au obținut rezultate remarcabile la patru concursuri de cunoștințe religioase și de creație artistică din acest an au fost premiați luni, 10 iunie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Festivitatea de premiere a avut loc în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Ierarhul a oferit premii elevilor participanți la Olimpiada Națională de Religie pentru gimnazii și licee, la Olimpiada Națională de Religie pentru licee și seminarii teologice, la Concursul interdisciplinar „Cultură și Spiritualitate” și la Concursul Național Catehetic „Hristos: sufletul satului meu”. Alături de ierarh s-a aflat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, inspectorul școlar general, prof. Marius Novac, inspectorul școlar general adjunct, prof. Gheorghe Bîrză, inspectorul de Religie, prof. Gabriela Frățilă, inspectorul de învățământ al Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă și responsabilii activităților cu tinerii din Arhiepiscopia Sibiului.

Elevii merituoși din județul Sibiu au fost binecuvântați și felicitați de Părintele Mitropolit, care i-a îndemnat să își folosească daruri primite de la Dumnezeu în folosul Bisericii și al semenilor.

„Toți cei care au participat la olimpiade și-au exprimat vocația specială pentru domeniul respectiv, însă noi avem o pildă în Sfânta Evanghelie, Pilda Talanților. Talanții nu sunt altceva decât darurile pe care Dumnezeu le-a repartizat fiecăruia și aceștia sunt tocmai darurile voastre. Dacă ați avut o vocație aparte față de cele spirituale, iată că acum ați ajuns ca să înmulțiți talanții”, a subliniat ierarhul.

 „O răsplată a muncii voastre”

Felicitări adresate elevilor, dascălilor și părinților au venit și din partea conducerii Inspectoratului Școlar General Sibiu.

„Toți meritați o diplomă, toți meritați felicitări și mă bucur să transpunem în fapte această credință a noastră că meritați felicitările noastre. Împreună cu profesorii voștri, cu părinții voștri, astăzi primiți o răsplată a muncii voastre”, a spus inspectorul școlar general, prof. Marius Emilian Novac.

La cele patru concursuri amintite au fost înscriși foarte mulți elevi de la școlile și liceele județul Sibiu, iar câțiva dintre ei au obținut rezultate foarte bune și la etapa națională a Olimpiadei de Religie.

„În acest an ne-am bucurat de rezultate foarte bune și premiile la etapele naționale au fost pe măsură. La clasa a XII-a, o elevă de la Mediaș a primit premiul I cu 100 de puncte, iar la Olimpiada de Religie pentru licee și seminarii teologice la clasa a XI-a am avut prima mențiune. Aceste premii sunt dovada că învățământul teologic și religios sibian se află pe mâini bune”, ne-a spus inspectorul Sorin Joantă.

Elevii au primit în cadrul festivității cărți și diplome din partea IPS Mitropolit Laurențiu.