Elevii înscriși la Concursul național „Bucuria Nașterii Domnului” au fost premiați

398

Ediția din acest an a Concursului Național de Creație Artistico-Plastică „Bucuria Nașterii Domnului” s-a încheiat miercuri, 13 decembrie, prin festivitatea de premiere și serbarea organizată de copiii din Sibiu implicați în această manifestare împreună cu profesorii coordonatori.

Festivitatea a avut loc la Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu, în prezența inspectorului școlar pentru disciplina Religie din județul Sibiu, prof. Gabriela Frățilă, a preotului Marian Vlăduț și a mai multor cadre didactice.

Copiii au primit premii și diplome, iar cele lucrările lor, icoane, felicitări și obiecte decorative de Crăciun au fost expuse la biblioteca sibiană.

„Fiecare creștin întâmpină această mare sărbătoare a Crăciunului prin post, prin colinde, prin fapte de milostenie. Noi, profesorii, împreună cu elevii, am înțeles că trebuie să întâmpinăm această mare sărbătoare prin artă. Unii au făcut icoane pe sticlă, alții desene, felicitări sau colaje. Prin artă copiii înțeleg mai bine mesajul și importanța sfintelor sărbători. Aceste lucrări sunt expuse și premiate, iar o parte din lucrări vor fi vândute și cu banii obținuți vor merge în excursii la sfârșitul anului școlar. Au participat și în acest an 300 de elevi, iar premiile au fost în valoare de 2500 de lei”, ne-a spus părintele Marian Vlăduț.

La Concursului Național de Creație Artistico-Plastică „Bucuria Nașterii Domnului” au participat elevi cu nevoi speciale de la școli din cinci județe.