Elevii olimpici la Religie au fost premiați la Sibiu

913

Elevii de la școlile și liceele din județul Sibiu care au obținut rezultate foarte bune la etapa județeană a Olimpiadei de Religie și la alte concursuri similare au fost premiați miercuri, 31 mai, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Festivitatea de premiere a avut loc în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, alături de ierarh fiind prezenți consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, inspectorul școlar general, prof. Ștefan Firu, inspectorul de învățământ din cadrul eparhiei, prof. dr. Sorin Joantă, inspectorul de Religie, prof. Gabriela Frățilă și pr. prof. dr. Nicolae Dura de la comunitatea românească din Viena. Alături de cei peste 50 de elevi premiați au fost prezenți cadre didactice, părinți și rude, veniți să-i felicite pe elevi pentru aceste rezultate foarte bune la etapa județeană a olimpiadei și la celelate concursuri.

În cuvântul de binecuvântare IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe elevi pentru dragostea lor față de valorile spirituale ale Bisericii străbune și pentru interesul crescut față de această disciplină școlară.

„Pentru noi este o bucurie foarte mare de a ne întâlni într-o astfel de ocazie deosebită pe care am așteptat-o, când încununăm rezultatele avute la o întrecere la care toți ați fost câștigători, dar unii ies pe primele locuri. Cine intră într-un concurs, câștigă. Voi și părinții voștri, care v-ați luptat pentru menținerea disciplinei Religie în școală, meritați prețuirea și cinstirea noastră și vă asigur că veți fi recompensați de Dumnezeu mai mult decât am făcut noi”, a subliniat ierarhul.

Premii și diplome

IPS Mitropolit Laurențiu a oferit apoi premii și diplome elevilor cu rezultate foarte bune la Olimpiada de Religie, la Concursul „Flacăra Ortodoxiei” organizat pentru elevii claselor V-VI și la Concursul interdisciplinar „Cultură și spiritualitate”, organizat împreună cu profesori de la alte discipline precum limba și literatura română sau istorie.

Elevii au primit cărți din partea ierarhului, iar la finalul ceremoniei, inspectorul școlar general Ștefan Firu a transmis un mesaj de felicitare.

„Sunteți spuma acestei societăți și noi ne punem încrederea în voi și în părinții voștri. Căutați în credința noastră ortodoxă sprijinul și puterea de care aveți nevoie în viață. Veți reuși ”, a spus inspectorul școlar general, prof. Ștefan Firu.