Eroii neamului, cinstiți la Biserica „Sfântul Mina” din Sibiu

395

La monumentul eroilor din curtea Bisericii Parohiei Sibiu-Hipodrom VI, un locaș de cult închinat Sfântului Mare Mucenic Mina, au avut loc la sărbătoarea Înălțării Domnului momente de omagiere a eroilor neamului românesc. Manifestările dedicate Zilei Eroilor au fost organizate de Parohia Sibiu-Hipodrom VI în parteneriat cu Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” din Sibiu.

După programul liturgic al sărbătorii care a cuprins slujba Acatistului, Utrenia, Sfânta Liturghie,  parastasul pentru eroi și sfinţirea holdei au avut loc mai multe activităţi.

Corul de copii ,,Canto-Mina” a interpretat cântece patriotice și elevi ai Școlii Nicolae Iorga au recitat poezii despre eroi și au prezentat importanța acestei zile. Programul artistic a continuat cu recitalul susținut de o parte a grupul bărbătesc al Bisericii ,,Sfântul Mare Mucenic Mina”, condus de domnul Narcis Iorga. Discursul unei eleve de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, coordonată de doamna prof. Adriana Costea, a transmis sentimentul de recunoştinţă fată de toţi eroii neamului românesc.

Parintele Neagu Nicolae, preotul paroh, a mulțumit conducerii Școlii „Nicolae Iorga” din Sibiu pentru colaborarea deosebită dintre cele  două instituții, prcum și doamnelor profesoare implicate în acest proiect de suflet, prof. de muzică, Simon Manea, prof. de istorie, Adriana  Costea, prof. de istorie, Adriana Osman și prof. de religie, Măriuca Neagu.

La încheierea festivităţii elevii au fost răsplătiți de comitetul parohial cu ouă roșii, dulciuri, ceai, sandvișuri și vin pentru părinți.