Eroii Revoluției din decembrie 1989, pomeniți la Sibiu

469

Eroii căzuți la Sibiu în timpul Revoluției din decembrie 1989 au fost pomeniți vineri, 21 decembrie, la monumentul ridicat în fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu. Ceremonia de comemorare a fost organizată de Garnizoana Sibiu, asociațiile de revoluționari, Arhiepiscopia Sibiului și alte instituții partenere.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, preotul militar Florin Pavel și alți slujitori ai sfintelor altare.

După slujba de pomenire ierarhul a evocat jertfa acestor eroi pentru câștigarea libertății poporului român.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am făcut cea de-a 29-a pomenire a martirilor noștri, a eroilor Revoluție și fie că au fost civili, fie că au fost soldați, au fost oameni care au trecut dincolo printr-o jertfă. Am încheiat această pomenire cu imnul biruinței, cu imnul «Hristos a Înviat», pentru că este temelia credinței noastre în viața de dincolo. Pe lângă rugăciunea înălțată către Dumnezeu ca să-i numere cu sfinții, cei care au fost eroi ai credinței, adăugăm și ofranda iubirii și prețuirii noastre prin florile aduse la acest monument care va aminti peste veacuri urmașilor noștri că au fost o jertfă la temelia celui mai mare dar oferit de Dumnezeu, libertatea”, a spus ierarhul.

Ceremonia a continuat cu mesajele venite din partea reprezentanților Prefecturii Sibiu, Consiliului Județean Sibiu și Primăriei Sibiu. La final, colindători de la Ansamblul Cindrelul-Junii Sibiului au oferit un moment artistic aducând colindul sfânt și obiceiurile străbune mai aproape de inimile participanților.