Eroii Revoluției din decembrie 1989, pomeniți la Sibiu

575

Eroii Revoluției din decembrie 1989 au fost pomeniți astăzi la Sibiu în cadrul unei manifestări comemorative organizate de asociațiile de revoluționari din oraș, Garnizoana miltiară Sibiu și Arhiepiscopia Sibiului.Manifestarea a avut loc la monumentul închinat eroilor sibieni din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, preotul militar Florin Pavel și alți slujitori ai sfintelor altare.

„S-au împlinit 28 de ani de când și aici, la Sibiu, mulți și-au dat viața pentru eliberarea țării de sub comunism. Cei care am rămas trebuie să cinstim memoria celor care au murit în acel decembrie, să-i pomenim, să fim mai înțelepți pentru a ajunge la ceea ce și-au dorit și ei atunci, adică să trăim într-o țară cu liniște și pace. Nu putem face acestea decât cu bunătate, mai ales că acele evenimente s-au întâmplat în preajma sărbătorii Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, Care a venit în lume să aducă pace”, a spus ierarhul la finalul slujbei de pomenire.

După ceremonia religioasă, prefectul județului Sibiu, Adela Muntean și primarul Astrid Fodor au transmis mesaje de condoleanțe rudelor victimelor din decembrie 1989, iar mai apoi s-au depus coroane de flori la monumentul eroilor.