Etapa pe Protopopiatul Sibiu a Concursului naţional „Biserica şi Şcoala din sufletul meu”

1021

 

La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, etapa pe protopopiat a Concursului naţional de creaţie “Biserica şi Şcoala din sufletul meu”, iniţiat de Patriarhia Română în Anul Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi în Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică. Concursul naţional de creaţie “Biserica şi Şcoala din sufletul meu’’ s-a adresat copiilor, preoţilor şi profesorilor de religie implicaţi în Programul catehetic “Hristos împărtăşit copiilor” şi a urmărit educarea copiilor pentru a-şi construi un viitor în care viaţa să fie trăită în deplinătatea ei.

Obiectivele concursului sunt conştientizarea rolului educaţiei în viaţa unui copil şi a posibilităţilor pe care le oferă aceasta pentru integrarea în viaţa socială, prevenirea părăsirii timpurii a şcolii şi a delicvenţei juvenile şi asigurarea educaţiei morale de bază necesară fiecărui copil.

 

Premii pentru cele mai bune lucrări

La competiţia din Protopopiatul Sibiu au participat copiii din cadrul parohiilor implicate în programul catehetic “Hristos împărtăşit copiilor”, din clasele I-XII. Comisia de jurizare s-a întrunit conform regulamentului de desfăşurare şi a fost numită de protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, preşedintele acesteia. Au făcut parte din comisie responsabilul cu cateheza parohială, pr. George Piţ, profesoara de Religie Carmen Jinariu Carmen, profesoara de limba română Delia Delcă şi profesoara de educaţie plastică  Anca Ioana Serfozo. În urma evaluării, comisia a oferit premiul I Parohiei Sibiu-Cibin II, coordonată de pr. Vasile Dariciuc,  premiul II Parohiei Cisnădie III, păstorită de pr. Laurenţiu Broscăţeanu şi o menţiune Parohiei Hamba, îndrumată de pr. Remus Răsvan.

Autor: Gabriela Răduleţ