Eveniment caritabil la Sibiu

1214

Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și Asociația „Filantropia Ortodoxă” Sibiu au organizat marți, 12 decembrie, un concert caritabil. Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și a adus în fața publicului sibian corul preoților din Protopopiatul Sibiu, dirijat de pr. Alexandru Szasz, Corul „Arhanghelii” din Mediaș, condus de Ovidiu Moldovan și Corul „Caedonia” din Sibiu, dirijat de Florin Soare.

La concertul caritabil au fost prezenți Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, consilierul social eparhial, pr. Ciprian Cândea, proedecanul Facultății de Medicină „Victor Papilian” din Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, conf. univ. dr. Gabriela Boța, protopopi, preoți, studenți și credincioși.

La finalul concertului, PS Episcop Ilarion a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și a oferit diplome studenților mediciniști și medicilor rezidenți implicați în Campania „Sănătate pentru sate” și în activitățile de profilaxie dentară organizate în Arhiepiscopia Sibiului.

„Biserica a rânduit să-l cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Spiridon al Trimitundei, făcătorul de minuni, care a avut o viață sfântă ca să ajungă să facă minuni, a avut niște daruri de la Dumnezeu, a avut o credință tare, o inimă curată, darul smereniei și al milosteniei. Iată că și noi astăzi, căutând să avem aceste daruri ale Sfântului Spiridon, sunt sigur că vedem Chipul lui Dumnezeu în semenul de lângă noi și atunci, cu inimă mare îl ajutăm, indiferent cât de puțin putem face noi pentru acești oameni”, a spus ierarhul.

La concertul caritabil s-au adunat 3750 de lei, iar cu acești bani va fi cumpărată aparatură medicală pentru Campania „Sănătate pentru sate” și va fi dotată cu aparatura necesară o ambulanță primită pentru activitățile medicale organizate Departamentului de asistență socială.