Eveniment comemorativ la Iacobeni, județul Sibiu

1535

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a participat sîmbătă, 20 octombrie, la un eveniment comemorativ dedicat Centenarului,organizat în Parohia Iacobeni, protopopiatul Agnita, județul Sibiu. Cu această ocazie, ierarhul a sfințit un monument închinat eroilor patriei și cu precădere al celor din localitatea Iacobeni, ridicat de Primăria comunei Iacobeni.

Ceremonia a continuat cu o slujbă de pomenire pentru eroi săvârșită de IPS Mitropolit Laurențiu, dimpreună cu un sobor de preoți din care au mai făcut parte protopopul de Agnita, Mihai Naicu, parohul din Iacobeni, Teofil Gârbacea și alți sluijitori ai sfintelor din altare din împrejurimi.
După slujba de pomenire au urmat scurte alocuțiuni. A vorbit mai întâi primarul din Iacobeni, Ioan Cori, care a mulțumit tuturor pentru prezență și a făcut o scurtă prezentare a evenimentului. Următorii care au luat cuvântul au fost domnul senator Viorel Arcaș și subprefectul de Sibiu, Horațiu Marin, care și-au manifestat bucuria și onoarea de a participa la un astfel de eveniment și i-au îndemnat pe participanți la unitate în anul Centenarului. IPS Mitropolit Laurențiu a încheiat seria de alocuțiuni amintind de datoria pe care o avem față de înaintașii noștri, de a-i pomeni și a ne ruga pentru ei și a le cinsti memoria. La finalul cuvântării, Mitropolitul Ardealului l-a felicitat pe primarul Ioan Cori pentru inițiativa și susținerea evenimentului și i-a acordat în semn de cinstire, distincția „Crucea Șaguniană pentru mireni”.
În continuarea evenimentului au avut loc depuneri de coroane de flori la monumentul închinat eroilor iar la final a avut loc defilarea gărzii de onoare a armatei.
Autor/foto: arhid. Adrian Ursu