Expoziţia stradală “Crucea în ipostaza cotidiană” la Sibiu

1286

În contextul Anului omagial al educației tineretului ortodox, elevii Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Sibiu au participat la Concursul de fotografie “Crucea în ipostaza cotidiană”, organizat de Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, prin Departamentul de Tineret. Fiecare fotografie a fost însoțită de o scurtă descriere care se regăsește într-o expoziţie stradală. Fotografiile au fost poziționate inteligibil, dovedesc claritate, creativitate și originalitate, sunt încadrate în spațiul creștin iar mesajul pe care îl transmit este adecvat temei propuse. Cele 4 panouri cu fotografii de dimensiuni A3 având ca temă “Crucea în ipostaza cotidiană” au fost realizate în cadrul programului “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” şi se încadrează liturgic în această perioadă, Săptămâna Patimilor Domnului, săptămână care are ca punct culminant Răstignirea Mântuitorului pe Cruce.

Expoziția stradală este completată de “Debut Concept” prin care eleva Andreea Daniela Jugarean din clasa a XII-a A a decorat peretele de la rampa pentru persoane cu dizabilități în tehnica Spray Paint Art. “Debut Concept” este dovada imaginaţiei şi a încrederii elevilor în talentul lor prin interpretarea plastică a unui mod de a-şi petrece copilăria și adolescența.

Expoziția poate fii văzută în perioada: 21. 04 – 04. 05. 2016 la intrarea principală în sediul Liceului Teoretic “Constantin Noica” din Sibiu, str. Oștirii, nr. 5, loc. Sibiu.

 

Autor: prof. Paraschiva Muntean