Expoziția „Chipuri sfinte din inimile copiilor”, vernisată la Primăria Sibiu

1100

La Centrul de informare turistică din cadrul Primăriei Sibiu a fost vernisată astăzi Expoziția „Chipuri sfinte din inimile copiilor” cu icoane pe sticlă, icoane pe lemn, cruci sculptate, cruci-potir și broderii cu motive populare. Acestea au fost realizate de elevi de la mai multe școli din județul Sibiu precum și de copiii din cadrul mai multor centre parohiale din Arhiepiscopia Sibiului.

La vernisaj au participat Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, consilierul cultural eparhial, pr. lect.univ. dr. Emanuel Tăvală, reprezentanții Departamentului de Tineret din cadrul eparhiei, precum și numeroși elevi și cadre didactice din Sibiu.

Mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a fost transmis de PS Episcop Ilarion.

„Este o bucurie pentru acești copii ca în postul Crăciunului, în prag de mare praznic, să-și vadă expuse lucrările pe care le-au pictat în timpul anului. Îi felicităm pe copii, pe profesori, pe îndrumătorii și pe părinții lor și le dorim să-și petreacă sfintele sărbători cu dragoste și bucurie în familiile lor și cu cei dragi ai lor”, ne-a spus ierarhul.

„Îi felicităm pe copiii care au pictat aceste icoane și pe profesorii coordonatori și le dorim să se asemene tot mai mult cu chipurile sfinte de pe aceste icoane pe care ei le-au realizat”, ne-a spus pr. Vasile Dariciuc de la Departamentul de Tineret al eparhiei.

Un grup de elevi a interpretat mai multe colinde și a recitat poezii în cadrul evenimentului. Expoziția va fi deschisă publicului până la sfârșitul anului.