Expoziția „Drumul icoanei pe sticlă”, la a XIV-a ediție în Victoria, județul Brașov

176

La Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Victoria, județul Brașov, a avut loc duminică, 24 noiembrie, vernisarea Expoziției „Drumul icoanei pe sticlă”, care a încununat a XIV-a ediție a manifestării spirituale dedicate tinerilor iconari din parohii și nu numai. La ediția din acest an au participat 20 de copii care participă la cercurile de pictură de icoane din Parohiile Șoarș, Protopopiatul Făgăraș, Arpașu de Jos, Protopopiatul Avrig, județul Sibiu și la cercul de pictură al bisericii gazdă. De asemenea, au participat la ediția din acest an și iconari din Victoria și din Brașov, amintindu-l aici pe pictorul Marcel Condor.

„În activitatea noastră am avut partener Consiliul local din orașul Victoria și am oferit participanților diplome și premii în bani. Le-am vorbit participanților despre tradiția veche a pictării icoanelor pe sticlă în Ardeal și a icoanelor pe lemn în celelalte provincii istorice ale României. La agapa frățească de la final, copiii au avut posibilitatea să împărtășească din experiența participării la activitățile cercurilor de pictură din parohiile lor”, ne-a spus preotul paroh de la biserica menționată, Daniel Smădu.

Tot la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din orașul Victoria a avut loc în săptămâna premergătoare Postului Nașterii Domnului o activitate social-filantropică. Peste 100 de persoane vârstnice, beneficiari ai serviciilor filantropice de la Centrul „Sfântul Nicolae” al bisericii menționate, au primit o masă caldă.