Expoziția „Micii iconari”, vernisată la Brukenthal

734

La Muzeul Național Brukenthal din Sibiu a avut loc miercuri, 12 aprilie,  vernisajul expoziției „Micii iconari”.  Expoziția este organizată în cadrul Proiectului educativ „Micii iconarii” inițiat de Muzeul de Istorie – Casa Altemberger, din cadrul Muzeului Național Brukenthal, în parteneriat cu Grădinița nr. 15 din Sibiu.

Proiectul își  propune apropierea de patrimoniului cultural şi religios românesc prin intermediul picturii pe sticlă, o formă strălucită de exprimare plastică tradițională.

În cadrul proiectului s-au realizat lucrări pe sticlă după scene întâlnite pe vasele de cositor din colecțiile Muzeului de Istorie – Casa Altemberger, alături de imaginile clasice după icoane pictate pe sticlă.

„Expoziția deschisă în Palatul Brukenthal prezintă 68 de lucrări ale copiilor preșcolari realizate pe durata proiectului. Ei au lucrat după tehnica tradiţională folosită în pictarea icoanelor, având ca model desenul pe hârtie, pe care l-au  transpus pe spatele sticlei şi au pictat suprafeţele. Fiecare lucrare are amprenta imaginației și îndemânării micului artist”, spun organizatorii într-un comunicat.

Expoziția este deschisă până pe 14 aprilie, în sala de expoziții temporare din curtea a doua a Palatului Brukenthal, iar curatorii sunt Răzvan Malanca și Simona Georgescu.

Foto: dr. Adrian Stoia