Expoziție de icoane în cadrul Zilelor Șaguniene 2018

696

La Biblioteca Județeană „ASTRA” din Sibiu a avut loc marți, 27 noiembrie, vernisajul Expoziției „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna prin ochii tinerilor iconari din centrele Arhiepiscopiei Sibiului”, un eveniment din cadrul Zilelor Șaguniene 2018. La vernisaj au fost prezenți Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, inspectorul de învățământ al eparhiei, Sorin Joantă, reprezentanții Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, cadre didactice și elevi de la școlile sibiene și din cadrul centrelor de zi parohiale ale eparhiei. Au fost expuse icoane ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, cruci-potir de lemn inscripționate cu citate din lucrările marelui ierarh, precum și desene și obiecte tradiționale românești dedicate Centenarului Marii Uniri. Lucrările au fost realizate de elevi de la patru școli din Sibiu și de la trei centre de zi ale parohiilor din Sibiu.

PS Episcop Ilarion a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și i-a felicitat pe dascăli și pe elevi pentru lucrările realizate, dar mai ales pentru dragostea lor față de Biserica străbună și valorile tradiționale românești. Ierarhul a evidențiat rolul icoanei în viața duhovnicească a credincioșilor.

În cadrul vernisajului, cadrele didactice coordonatoare și elevii au fost premiați de organizatori, iar un grup de elevi de la Liceul „Carol I” a interpretat câteva colinde.

Foto: Claudiu Ștefan Raicu