Femeile vârstnice şi văduvele, cinstite la biserica veche din cartierul sibian Turnişor

1699

 

La Biserica “Sfântul Nicolae” din Parohia Turnişor I a fost organizată astăzi, 3 martie, o sărbătoare dedicată femeilor vârstnice şi văduvelor din cartier. Peste 60 de doamne  au participat la o slujbă religioasă, au primit daruri din partea parohiei, iar organizatorii le-au oferit momente artistice şi o masă festivă. Evenimentul a ajuns la a patra ediţie, iar zilele trecute, un grup de copii din cartierul sibian, coordonat de reprezentanţi ai organizaţiei “Crucea Roşie”, filiala Sibiu, au pregătit mărţişoare, felicitări şi obiecte specifice lunii martie, pentru a fi dăruite doamnelor.

A fost oficiat Paraclisul Maicii Domnului, iar la final, doamnele au cântat mai multe pricesne.  Preotul Ciprian Creangă a rostit un cuvânt de învăţătură prin care tâlcuit credincioaselor mai multe pasaje biblice în care sunt prezentate modele de mamă creştină. Sărbătoarea a continuat la un restaurant din cartierul sibian, unde organizatorii au pregătit momente artistice şi le-au încântat pe doamne cu poezii, cântece şi alte surprize pregătite de parohie şi reprezentanţii Crucii Roşii din Sibiu. La sărbătoare au fost prezente şi doamnele vârstnice din comunitatea evanghelică din cartierul Turnişor, în semn de unitate.

Prin implicarea grupului de la Clubul de Aur din cadrul “Crucii Roşii” Sibiu a fost organizată şi o tombolă cu premii pentru participantele la această sărbătoare.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ