Festival coral la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1983

Cinci formații corale au participat luni, 5 iunie, la festivalul coral de la Sibiu intitulat „Corul Timotei Popovici la ceas aniversar”. Festivalul a avut loc în Catedrala mitropolitană din Sibiu și a marcat împlinirea a 111 ani de la înființarea Coralei „Timotei Popovici” a locașului de cult.

La festival au fost prezenți Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, consilierul cultural din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, preoți și credincioși.

Alături de corala Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. Dan-Alexandru Streza, au interpretat cântări religioase Corul „Anastasis” al Catedralei Episcopale din Deva, dirijat de Paul Dorin Kladni, Corul „Arhanghelii” al Catedralei ortodoxe din Orăștie, dirijat de Marius Popa, Corul „Caedonia” din Sibiu, dirijat de prof. Florin Soare și Corul preoților din Sibiu, dirijat de pr. Alexandru Szasz.

„O Catedrală a coralelor”

În cuvântul de binecuvântare IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit corurilor participante la festival și i-a felicitat pe coriști pentru dragostea lor față de muzica religioasă.

„Catedrala noastră a devenit acum o Catedrală a coralelor. Nu a fost un concurs, ci fiecare a concurat spre slava lui Dumnezeu, într-un mod exemplar. Cred că dacă ar fi fost un juriu de specialitate, v-ar fi acordat tuturor premiul I. Un premiu mai mare v-a dat Dumnezeu, v-a acordat Mântuitorul Iisus Hristos, v-a binecuvântat Sfânta Treime, ocrotitoarea Catedralei noastre”, a spus ierarhul.

Festivalul s-a încheiat cu un moment artistic pregătit de toate corurile participante care au interpretat „Binecuvântează, Doamne, România”, pe o temă din Rapsodia a II-a de George Enescu.