Festival de colinde la Ghimbav, județul Brașov

611

 Sărbătoare cu o mare încărcătură sufletească pentru credincioșii orașului Ghimbav, județul Brașov, cu ocazia Festivalului de colinde „O, ce veste minunată”, care a avut loc duminică, 10 decembrie, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din oraș.

Au trecut nouă editii frumoase în care s-a dus mai departe ceea ce îngerii au vestit în Noaptea Sfântă și anume Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos în peștera din Betleemul Iudeii .

Colindele românești nu sunt altceva decât păstrătoare de tradiție românească autentică, ele confirmă identitatea noastră de creștini și totodată ne duc acolo unde trebuie să ajungem cu toții, adică pe calea mântuirii.

Anul acesta au participat coruri de la Sita Buzăului și de la Întorsura Buzăului, din cartierul Dârste al Brașovului, copiii Ansamblului „Dorulețul” din Ghimbav, iar recitalul cvintetului „Anatoly” a fost ca de fiecare dată unul de excepție.

 Biserica s-a dovedit a fi neîncăpătoare deși ea oferă un spațiu generos și aceasta aduce bucuria că momentul colindelor unește și înalță sufletele tuturor.

În sfanta seară de Crăciun să fim cu toții în rândul vestitorilor așa cum ne îndeamnă un colind din Ardeal:

”Voi, acum, copiilor și voi, buni, părintilor,

Lăudați și cântați și vă bucurați

Că ni s-a născut Hristos, să ne fie de folos”.

 Autor: pr. Călin Comșa