Festival de colinde la Nou Român

852

Duminică, 3 decembrie 2017, a avut loc la Nou Român, judeţul Sibiu,  cea de a  XI-a ediţie  a Festivalului Naţional al Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă, manifestare organizată de Complexul Naţional Muzeal „Astra” din Sibiu, în parteneriat cu Primăria Comunei Arpaşu de Jos şi Parohia Nou Român. Au participat Grupul de Muzică Tradițională Românească „Junii” din Sibiu, Corul de Femei din Arpasu de Sus, Ceata de Feciori şi Ceata de fete din Nou Român şi “Irozii” din Nou Român.

Prima parte a manifestării a avut loc în biserica parohială din Nou Român, colindătorii participând alături de enoriaşii din sat la Sfânta Liturghie oficiată de pr. paroh  Liviu Florin Ivănuşcă şi preotul pensionar  Ioan Gheorghe Bunea. La sfârşitul slujbei, preoţii  au săvârşit şi rânduiala Te-Deumului la Ziua Naţională, aducând multumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile ce au fost asupra poporului român de la Marea Unire din 1918. Au fost intonate apoi o suită de cântece patriotice şi colinde tradiţionale românesti.              Cea de a doua parte a manifestării a avut loc în curtea Centrului Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea Bologa” din Nou Român, unde grupurile prezente i-au încântat pe spectatori cu frumoase reprezentaţii ale colindelor şi obiceiurilor de iarnă româneşti.

La final, colindătorii au primit daruri din partea Muzeului Astra din Sibiu, multumiri pentru buna desfăşurare a evenimentului aducând dna. Mirela Creţu, director – Muzeul Astra, dl. Constantin Vacariu, primarul comunei Arpasu de Jos şi preotul paroh, Liviu Florin Ivănusca.