Festival de colinde la Nou Român

873

În satul Nou Român a avut loc duminică, 4 decembrie, cea de a X–a ediţie a Festivalului Naţional al Tradiţiilor şi Obiceiurilor de Iarnă. Evenimentul a fost organizat de Complexul National Muzeal „ASTRA” din Sibiu, parteneri locali fiind Parohia Nou Român şi Primăria Comunei Arpaşu de Jos. Manifestările culturale au început încă de dimineaţă, oaspeţii participând alături de localnici la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în biserica parohială cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Organizaţiei Tinerilor din Sibiu.

După slujbă, participanţii s-au îndreptat spre curtea Centrului Cultural Memorial ,,Dr. Gheorghe Telea-Bologa” din Nou Român, unde a avut loc recitalul de colinde. Pe lângă corul Organizaţiei Tinerilor din Sibiu au cântat un grup de copii de la Şcoala „Regina Maria” din Sibiu, Corul de Femei din  Arpaşu de Sus, Corul de Fete din Nou Român, Ceata de Irozi din Nou Român şi interpreta populară Daniela Carmen Popa. Programul  a fost completat cu scenete interactive puse în scenă de actorii Teatrului Mic din Sibiu.

La final, copiii din Nou Român au primit cadouri din partea organizatorilor, dar şi din partea elevilor veniţi de la Sibiu, care, îndrumaţi fiind de doamna invăţătoare Florinela Stângă, au găsit de cuviinţă să săvârşească o faptă bună în pragul Sărbătorilor de Iarnă.

Autor: pr. paroh. Liviu Florin Ivănuşcă