Festivalul Concurs Naţional „Dor de Folk”, la a cincea ediţie

1275

Tineri chitarişti din toată ţara au participat duminică, 19 noiembrie, la Festivalul Concurs Naţional „Dor de Folk”, organizat de Asociaţia Social Culturală „Suflet Transilvan” alături de Primăria şi Consiliul Local Codlea şi Casa de Cultură a Municipiului Codlea. Concursul s-a desfăşurat pe 4 categorii de vârstă: elevi de clasele 1-4 şi 5-8, liceeni şi studenţi şi pe 3 categorii: interpretare individuală, grupuri şi compoziţie. Premiile oferite de organizatori au constat în instrumente muzicale specifice genului folk.

„Acest eveniment a devenit deja o tradiţie şi reuneşte an de an sute de tineri care iubesc muzica şi poezia. Au fost peste 50 de momente în cadrul concursului, cu participanţi din mai multe zone ale ţării: Bucureşti, Neamţ, Constanţa, Argeş, Sibiu, Harghita, Covasna, Ialomiţa, Braşov. Putem spune că am adus o bucurie acestor tineri care au urcat pe o scenă primitoare alături de un public cald, care s-a bucurat de mai multe ore de muzică folk de calitate. Este important pentru noi faptul că acest festival este un eveniment organizat de Biserică, nu doar prin faptul că organizatorul este preot, ci şi prin contribuţia partenerilor noştri: Departamentul de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Protopopiatul Ortodox Braşov şi Parohia Barotolomeu Nord” ne-a spus părintele Costin Butnar.

După încheierea concursului, pe scenă au urcat artişti consacraţi: binecunoscutul Mircea Vintilă, Daniel Făt, Florin Thomits, Nicu Zotta, Raluca Cismaru, Tituş Constantin, Grupurile Carmina şi Eu cred.