Festivalul „Corul «Timotei Popovici» la ceas aniversar”, la a doua ediție

1424

Catedrala mitropolitană din Sibiu a găzduit pentru a doua oară consecutiv Festivalul „Corul «Timotei Popovici» la ceas aniversar” care a adunat șase formații corale din Transilvania și Banat. Festivalul a încununat sărbătoarea hramului de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Festivalul coral a avut loc în seara praznicului Sfintei Treimi, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Credincioșii din Sibiu au avut posibilitatea să asculte piesele muzicale religioase și patriotice pregătite de Corul „Timotei Popovici” al Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijat de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza, Corul „Anastasis” al Catedralei Episcopale din Deva, dirijat de Paul Dorin Kladni, Corul „Arhanghelii” din Orăștie, dirijat de Marius Popa, Corul bărbătesc „Epifania” din Timișoara, dirijat de Florin-Nicolae Șincari, Corul preoților din Sibiu, dirijat de Alexandru Szas și Corul „Caedonia” din Sibiu, dirijat de prof. Florin Soare.

„Corul «Timotei Popovici» aniversează anul acesta 112 ani de existență și ne-am bucurat de participarea celor cinci corale invitate, acum, în anul Centenarului. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că am reușit să avem o ediție frumoasă a festivalului și mulțumim tuturor partenerilor și celor care ne-au susținut în organizarea evenimentelor noastre”, ne-a spus pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

Lucrare spirituală și culturală

În cuvântul de felicitare și de binecuvântare IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit corurilor prezente pentru pregătirea acestui festival și pentru sensibilitatea și profesionalismul de care au dat dovadă în interpretarea pieselor muzicale.

„Ați adus armonie, finețe și sensibilitate în această Catedrală acum, la această sărbătoare, în anul Centenarului. Vă mulțumim din tot sufletul pentru c-ați încununat sărbătoarea noastră. Ați venit cu multă dragoste, ați adus ce a fost mai frumos și noi v-am primit cu bucurie, iar acum toți într-un glas, dar într-o armonie perfectă, I-am mulțumit lui Dumnezeu. Primiți și dumneavoastră mulțumirile și binecuvântările noastre împreună cu rugăciunea ca Dumnezeu să vă ocrotească, să ajungeți acasă cu bine, să duceți această bucurie celor dragi, dar mai ales să ne întâlnim și la edițiile următoare, nu într-o competiție, ci la o împreună lucrare spirituală și culturală”, a spus ierarhul.

Festivalul coral a fost un eveniment cofinanțat de Primăria Sibiu, Consiliul local Sibiu și Consiliul județean Sibiu.