Festivitate de absolvire în Piața Mare din Sibiu

1637

Absolvenții din acest an ai Universității „Lucian Blaga” și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au sărbătorit împreună în Piața Mare finalizarea cursurilor de licență. Festivitatea „Gaudeamus” a ajuns la a șasea ediție și a adunat anul acesta peste 2000 de absolvenți.

Ceremonia festivă a avut loc miercuri, 24 mai, când Piața Mare din centrul orașului a devenit o adevărată aulă universitară unde absolvenții promoției 2017 și-au luat rămas-bun de la profesori și de la colegi. Peste 2000 de absolvenți de la facultățile din cadrul celor două universități au purtat robele pregătite pentru acest moment festiv, iar anul acesta au primit din partea organizatorilor cartonașe colorate prin care au format un imens tricolor în Piața Mare.

 La festivitatea „Gaudeamus” au participat cei doi rectori, prof. univ. dr. Ioan Bondrea și general prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, prefectul Lucian Radu, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, viceprimarul , prorectori, decani, cadre didactice și rudele studenților.

„Am petrecut împreună clipe frumoase și vine o vreme când trebuie să tragem o linie și să adunăm. Astăzi este vremea să tragem cu toții o linie și să ne bucurăm că sub această linie suma tuturor evenimentelor, trăirilor, sentimentelor, bucuriilor și necazurilor este un pozitivă pentru că ne mândrim cu dumneavoastră și prin dumneavoastră trăiește și universitatea noastră și sperăm că acest oraș se va dezvolta, iar companiile și instituțiile care vă așteaptă să lucrați în cadrul lor vor crește cu dumneavoastră”, a subliniat în cuvântul festiv prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

Generalul Ghiță Bârsan a transmis la rândul său un mesaj de felicitare și de încurajare a absolvenților celor două instituții de învățământ universitar.

„Aveți încredere în dumneavoastră, luați-vă responsabilitățile, duceți mai departe tradiția orașului Sibiu, duceți mai departe meseria pe care ați urmat-o. Ați fost martorii unui îndelung proces de evaluare în care cele două universități au primit grad ridicat de încredere. M-am întrebat care este diferența dintre absolvenții celor două universități și am ajuns la concluzia că, din punct de vedere universitar, sunteți toți la fel de buni și de aceea aveți încredere în dumneavoastră”, a spus generalul Ghiță Bârsan.

Mesaje și felicitări

Reprezentanții facultăților din cadrul celor două universități au transmis mesaje din partea absolvenților și au predat cheia următoarei generații de studenți. De asemenea, au transmis mesaje de felicitare și reprezentanții autorităților județene și locale. În cadrul festivității trupa „Domino” din Sibiu a oferit momente artistice, prin care cântece populare ardelenești au fost interpretate într-o manieră modernă.

Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu a fost reprezentată de un grup de studenți și cadre didactice, între care s-au aflat decanul și prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.