Festivitatea de absolvire „Gaudeamus” în Piața Mare din Sibiu

614

Absolvenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au sărbătorit pentru a șaptea oară consecutiv terminarea cursurilor de licență în cadrul Festivității „Gaudeamus” din Piața Mare a cetății transilvănene.

Festivitatea a avut loc miercuri, 23 mai și au participat peste 2000 de absolvenți ai facultăților din cadrul celor două universități. Programul a conținut câteva momente emoționante, în care reprezentanții absolvenților au transmis mesaje, au predat în mod simbolic cheia către reprezentanții studenților și au oferit momente artistice, între care amintim recitalul de muzică patriotică susținut de corul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, condus de pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre și momentul de teatru contemporan oferit de studenți ai Departamentului de Artă Teatrală. Pe lângă aceste momente oferite de absolvenți și studenți au mai avut loc un moment artistic oferit de solistul Sebastian Stan și fanfara Garnizoanei din Sibiu. Un imens tricolor a fost format de absolvenții prezenți în Piața Mare pentru a marca sărbătoarea promoției Centenarului.

„Deși suntem în anul Centenar și mai des ne amintim de trecut și uităm, din nefericire, de prezent și mai ales de viitor, vă îndemn dragi absolvenți să măsurați anii următori și viitorul acestei țări prin realizările pe care le veți avea. Nu întâmplător Sibiul, ca și centrul cultural și academic are în sprijin un foarte puternic centru de afaceri, companii, instituții puternice care și de-a lungul perioadei dumneavoastră de studenție v-au sprijinit, ați fost angajați part-time sau în practică în aceste companii. Sunt convins că mulți dintre dumneavoastră veți rămâne în aceste companii”, a spus rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea.

Generația Centenarului

În mesajul său de felicitare, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prof. univ. dr. gen. Ghiță Bârsan a subliniat pregătirea militară deosebită pe care o au absolvenții școlii militare.

„Cei 100 de ani pe care împreună i-am păzit pot fi duși mai departe cu încredere, fiecare în domeniul în care lucrăm, în domeniul în care am absolvit o facultate, punându-ne amprenta asupra statului național român. Sunt 100 de ani, de mâine începem să numărăm 101 și promoția Centenarului Marii Uniri, în ciuda tinereții lor au înțeles ce înseamnă patrie, onoare, datorie, au înțeles care le este menirea și sunt capabili să ducă mai departe  misiunea Armatei Române”, a spus rectorul Academiei Forțelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan.

Un mesaj a venit și din partea primarului Sibiului, Astrid Fodor, care a evidențiat rolul tinerilor absolvenți în evoluția economică și socială a orașului.

„Evoluția dumneavoastră viitoare depinde de seriozitatea cu care v-ați pregătit pe parcursul anilor de studiu și de deciziile pe care le veți lua cu privire la cariera dumneavoastră și la viața personală. În calitate de primar al unui oraș care are mare nevoie de forță de muncă, sper că prima decizie legată de cariera dumneavoastră profesională este de a rămâne în Sibiu”, a spus primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Din program nu au lipsit imnul național cântat de fanfara militară și toți cei prezenți, dar și imnul absolvenților „Gaudeamus”.