Festivitatea de deschidere a anului universitar în Piața Mare din Sibiu

1166

Piața Mare din Sibiu a fost din nou locul unde studenții și cadrele didactice de la Universitatea „Lucian Blaga” și de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” s-au întâlnit pentru a marca împreună începerea noului an universitar. Pe lângă rectorii celor două universități, prof. univ. dr. Ioan Bondrea și prof. univ. dr. gen. Ghiță Bârsan, au fost prezenți la festivitatea prefectul județului Sibiu, Cristian Roman, reprezentanți ai Consiliului Județean, primarul Sibiului, Astrid Fodor, precum și numeroși alți oaspeți.

În Piața Mare au fost prezenți și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna”, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr și prodecanul instituției, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel.

Rectorii celor două universități au transmis mesaje de felicitare și de încurajare studenților de la Sibiu și au subliniat rolul educației în formarea tinerilor.

„Dragi tineri, ați ales universități potrivite pentru ceea ce doriți dumneavoastră să faceți în viață. Ați ales un oraș universitar care vă oferă de toate: istorie, cultură, un mediu propice pentru distracții și toate acestea vin peste ceea ce ne dorim noi, cei din mediul academic”, a spus rectorul Ioan Bondrea.

„Orice început este și pentru noi, cadrele didactice,  unul special. V-am așteptat toată vara, cu noi laboratoare și cu încrederea în faptul că dumneavoastră, alături de tinerețe, entuziasm și dorința de a merge mai departe vreți să vă faceți un drum în viață”, a spus rectorul Ghiță Bârsan.