Festivitatea de premiere a Concursului Național „Bucuria Naşterii Domnului“

765

La Biblioteca Județeană „ASTRA“ din Sibiu a avut loc luni, 12 decembrie, festivitatea de premiere a câştigătorilor Concursului Naţional de Creaţie Artistico-Plastică „Bucuria Naşterii Domnului”, destinat elevilor de la şcolile şi centrele de educaţie incluzivă din ţară. Cele mai reuşite icoane, felicitări şi obiecte specifice acestei perioade au fost premiate în bani, rechizite şi materiale didactice.

În cadrul festivităţii, grupul „Teophania” de la Biserica „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Nicolae” din Sibiu a susţinut un recital de colinde. Au urmat grupurile de colindători de la şcolile speciale din judeţ şi alte programe artistice.

Concursul naţional iniţiat de preotul Marian Vlăduţ şi de profesoara Ana Bozdoc de la Sibiu a ajuns la cea de-a 9 a ediţie şi s-a bucurat de o participare numeroasă din partea elevilor de la şcolile speciale din mai multe judeţe.

Premii și daruri

Peste 250 de elevi cu nevoi speciale s-au înscris la concurs şi au trimis obiecte religioase, calendare, colaje, felicitări, podoabe de Crăciune, spre a fi evaluate de un juriu de specialitate.

Concursul face parte din Proiectul „Lăsaţi copiii să vină la Mine!” şi a fost sprijinit financiar de Asociaţia „ACORD”, condusă de preotul Ilie Horia Arseniu din Sibiu, de către Protopopiatul Sibiu şi alţi sponsori.

„Suntem la a noua ediție a concursului nostru, cu tema «Bucuria Nașterii Domnului». Ne bucurăm că și anul acesta au participat peste 250 de elevi împreună cu profesorii lor. S-au acordat 25 de premii constând în cărți, rechizite, ghiozdane și bani. Valoarea totală a premiilor a fost de 2500 de lei”, ne-a spus pr. Marian Vlăduț.