Fructe și legume oferite centrelor parohiale din Sibiu

4591

Școala Gimnazială nr. 18 din Sibiu, în colaborare cu Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, a organizat o activitate filantropică dedicată copiilor din Centrele de zi de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și de la Biserica „Înălțarea Domnului” din Sibiu. Elevii de la școala sibiană, îndrumați de cadre didactice și diriginți, au organizat o colectă de fructe și legume pe care le-au oferit mai apoi copiilor de la centrele de zi menționate.

Darurile au fost oferite copiilor vineri, 18 noiembrie, iar activitatea a marcat „Săptămâna Legumelor și Fructelor”, parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară. De asemenea, proiectul a făcut parte din Programul „Învățăm prin fapte”, inițiat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență social.

„Este al doilea an în care fructele și legumele colectate de către elevii noștri au ajuns la centrele de zi ce funcționează pe lângă bisericile ortodoxe din Sibiu, cum sunt cele din Valea Aurie, de pe bulevardul Mihai Viteazu și Ștefan cel Mare. Inițial am pornit cu timiditate în această campanie al cărei scop este de a sensibiliza elevii față de copii și familii aflate în dificultate. Acum însă, putem spune că aportul elevilor noștri în desfășurarea campaniei și mai ales susținerea materială de care au dat dovadă părinții lor în cadrul campaniei sunt impresionante”, ne-a spus coordonatorul campaniei Rodica Tanasie, profesor la Școala Gimnazială nr. 18 din Sibiu.

Educație și filantropie

La această campanie au participat toate clasele din școala menționată, de la învățământul primar și cel gimnazial, alături de învățători și diriginți.  Prin acest demers s-a intenționat consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea, mai ales că ”Săptămâna Legumelor și Fructelor” s-a suprapus cu Săptămâna Educației Globale.

Autor: Marius Talmațchi