Grupul vocal „Anatoly” al Operei din Brașov a concertat la Mediaș

488

La Biserica „Sfântul Dumitrie” din Mediaș, județul Sibiu, a concertat sâmbătă, 9 decembrie, grupul vocal „Anatoly” al Operei din Brașov. La inițiativa părintelui paroh Marius Custelcean și a credincioșilor Parohiei Mediaș-Catedrală II, distinșii membri ai grupului „Anatoly” au fost primiți cu căldură sufletească acum în preajma sfintei sărbători a Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În cuvântul său, părintele Marius Custelcean a subliniat faptul că „această perioadă este una de primenire spirituală pentru toți credincioșii care sunt cu ochii ațintiți spre steaua din Bethleem. În așteptarea colindului ceresc și îngeresc și noi pe pământ cu inimile curate și bune, încercăm să-l primim cu credință și cu lumânările aprinse pe Domnul Sfânt care coboară din cer pentru noi și pentru a noastră mântuire. Așa de mult ne-a iubit Dumnezeu, într-un mod desăvârșit, este dragostea la care ne raportăm noi oamenii de rând care îl așteptăm pe Domnul și Mântuitorul nostru. Colindul este o revărsare și o rugăciune a sufletului este simțământul pe care îl aducem în dar Fiului lui Dumnezeu. Colindul este lumânarea aprinsă care luminează lumea de Crăciun în întunericul acesta al necunoștinței în care trăim uneori și suntem. Trăim în lumea aceasta cu provocările ei și cu aspirații care uneori ocolesc calea cea frumoasă a credinței, a luminii, a sufletului deschis, lumea aceasta care uneori îl ocolește pe Bunul Dumnezeu. Primenirea spirituală umple golul acesta metafizic în care trăim și existăm. Societatea modernă a creat un vid metafizic care renaște într-o eră a secularului  și indiferenței. Sărbătoarea Nașterii Domnului pe care o vestim este sărbătoarea vieții și a comuniunii între semeni. Cu gândul că Dumnezeu ne iubește și ne ajută în zbaterile noastre de fiecare zi, acest gând ne transformă viața și sensul ei. Am putea să spunem că este o devenire permanentă, o înnoire a sufletului și a trupului nostru”.

 Bucurie credincioșilor

 Colindul sfânt și bun adus de grupul vocal „Anatoly”  a creat o atmosferă de basm în sufletele credincioșilor care s-au bucurat nespus de această seară minunată de colind. Cu gândul la nostalgiile frumoase de altădată, colindele ne trimit un vremea copilăriei noastre când parcă bucuriile erau mai depline, mai sincere și mai frumoase. Colindul ne aduce în suflete ca într-un portret minunat, tabloul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Ne vin în suflete simțăminte de aici și de pretutindeni, ne gândim la noi și la viața trăită lângă părinții noștri, la bradul pe care îl împodobim cu drag și cu mare bucurie, cu toată viața strânsă ca într-o atmosferă frumoasă de basm. Chiar dacă nu mai sunt troienele de altădată și cozonacul nu mai este atât de gustos și de bun, încercăm an de an să retrăim cu drag aceste momente unice și veșnice. În preajma colindului, nostalgia se împletește perfect cu prezentul continuu al vieții noastre. Viața nu se termină aici pe pământ, suntem convinși de acest fapt simțim de multe ori că destinul nostru este dincolo de nori în dimensiunea aceasta infinită. Viața uneori este un pas, o trecere spre absolut, o devenire spirituală.

Nădăjduind că seara de colind a fost un moment de primenire spirituală pentru credincioșii Bisericii „Sfântul Dumitrie”, părintele paroh a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra credincioșilor,  a adresat cele mai frumoase gânduri de stimă, prețuire și considerație grupului de colindători de la Brașov și colaboratorilor acestora, a mulțumit apoi credincioșilor prezenți în număr mare la Biserică.

”Domnul Iisus Hristos să fie lăudat și preamărit și sfintele sărbători ale Nașterii Domnului care bat la ușa sufletelor noastre să ne aducă multă sănătate și mai multe bucurii în suflete”, a încheiat părintele Marius Custelcean.