Grupuri de elevi din județul Sibiu au colindat la Catedrala mitropolitană

606

Câteva sute de elevi de la peste 20 de școli și licee din județul Sibiu au colindat luni, 11 decembrie, la Catedrala mitropolitană, în prezența Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Seara de colinde a fost deschisă de preșcolarii de la Grădinița „Sfântul Dimitrie” a Arhiepiscopiei Sibiului, însoțiți de doamnele educatoare. Micuții au încântat auditoriul cu interpretarea lor și au primit din partea ierarhului dulciuri și alte daruri.

Au urmat grupurile de colindători de la diferite școli și licee din Sibiu, dar și din alte localități ale județului, însoțiți de cadre didactice, părinți și rude.

„Voi sunteți primii colindători pe care îi așteptăm în fiecare an și de aceea vă binecuvântăm ca să aveți curaj și ca să duceți bucuria Nașterii Domnului împrejurul vostru cât puteți de mult, la toți prietenii, la toate bisericile și peste tot unde mergeți, pentru că veți crea o bucurie oamenilor și veți avea și voi o bucurie pe care nu o veți uita niciodată”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Daruri și binecuvântare

La tradiționala seară de colinde au fost prezenți și inspectorul școlar general din județul Sibiu, prof. Claudia Mery Simtion, inspectorul de religie al județului Sibiu, prof. Gabriela Frățilă și inspectorul pentru învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului,  dr. Sorin Joantă, precum și slujitori ai Catedralei mitropolitane.

Toți colindătorii au primit din partea ierarhului dulciuri, calendare și iconițe ale Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.