Hram la Biserica „Buna Vestire” din Brașov

813

Biserica „Buna Vestire” din centrul Brașovului și-a sărbătorit hramul din acest an prin Sfânta Liturghie arhierească. Preoții și credincioșii de la această biserică au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului care a fost prezent din nou la hramul locașului de cult din cetatea de sub Tâmpa. Alături de ierarh s-au aflat protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, cei doi parohi, părintele Dacian Zuba și părintele Marius Albu, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost date de corala bisericii.

Credincioșii din oraș au participat în număr mare la hramul bisericii din centrul orașului și au ascultat la final cuvântul de învățătură al ierarhului.

„Învățăm astăzi de la Maica Preacurată cum trebuie să ne raportăm noi la ceea ce Dumnezeu rânduiește cu noi. Știm că fiecare dintre noi este cuprins într-un plan al lui Dumnezeu și important este să-l recunoaștem și să contribuim la împlinirea acestui plan, dar niciodată să nu ne îndoim. Și atunci când suntem depășiți, iar cu mintea noastră nu putem înțelege, să nu judecăm ci să înțelegem lucrarea lui Dumnezeu. A fi rob al lui Dumnezeu, așa cum a spus Maica Domnului la Buna Vestire, înseamnă să te dăruiești total lui Dumnezeu și voii Lui pentru ca aceasta să se împlinească în lume. Smerenia Maicii Preacurate ne învață că este atât de important să fim smeriți în viața noastră”, a subliniat Părintele Mitropolit.

Sărbătoarea hramului a continuat cu sfințirea spațiului renovat de la demisolul bisericii, unde vor avea loc activități cu tinerii și copiii din comunitățile parohiale arondate locașului de cult. Cu sprijinul credincioșilor și al autorităților locale, demisolul bisericii a fost renovat și amenajat pentru a oferi cele mai bune condiții tinerilor care vor desfășura aici activități culturale și duhovnicești.

La final IPS Mitropolit Laurențiu a oferit distincția „Crucea șaguniană pentru laici” prefectului județului Brașov, Marian Iulian Rasaliu și vicepreședintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, în semn de apreciere pentru întreaga susținere oferită comunităților parohiale din oraș.

Cuvântul de mulțumire al preotului Dacian Zuba a încheiat sărbătoarea hramului din acest al bisericii brașovene.