Hram la biserica nouă din Ghimbav, județul Brașov

874

Biserica nou din orașul Ghimbav, județul Brașov, s-a îmbrăcat în haină de sărbătoare la cel de-al doilea hram al locașului, la sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnulu. Într-o atmosferă de sărbătoare s-a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți condus de părintele protopop al Brașovului, Gheorghe-Dănuț Benga.

După cuvântul de învățătură cu ocazia hramului, părintele protopop a dat citire textului Adunării Naționale Bisericești, cu îndemnul de a participa la Referendum și de a sprijini familia tradițională. În cuvântul său  a îndemnat credincioșii prezenți de a mărturisi credința și iubirea lui Dumnezeu pentru familie, ca fiind un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român.

În încheiere, preotul paroh Călin-Constantin Comșa a îndemnat credincioșii la sporirea rugăciunii și postului în această săptămână  premergătoare Referendumului apoi a mulțumit tuturor care au sprijinit  biserica în acești nouă ani trecuți de la târnosirea ei. A fost oficiată slujba parastasului pentru ctitori și s-a înconjurat biserica.